Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1 ΝΕΑ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ Την / Το Σαβ Αυγ 20, 2011 5:06 am

dhmarpaideia

avatar
Διαχειριστής
Νέα εκδοχή του τελικού σχεδίου νόμου για τα ΑΕΙ (19.08.2011)
Αρχεία
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΑΕΙ 19.8.2011.doc
Δεν έχετε το δικαίωμα να κατεβάσετε τα attachments.
(769 Kb) Κατεβάστηκε 40 φορές

CHRISTOS STEFANOY

avatar
Γίνονται απίστευτα πράγματα. Εκτός του ότι δεν υπάρχει τελικό κείμενο μέχρι την έναρξη της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής σήμερα τροποποιήθηκε και η ημερήσια διάταξη της ολομέλειας που είχε εκδοθεί από 05/08. Ετσι το νομοσχέδιο αντι να συζητηθεί Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη όπως προβλεπόταν, θα συζητηθεί Τρίτη σε δύο συνεδριάσεις (επί της αρχής και κατ' άρθρο) και την Τετάρτη θα ψηφιστεί στο σύνολό του για να προλάβουν να συζητηθούν και τέσσερεις κυρώσεις πρωτοκόλλων, συνεργασιών και μνημονίων που είναι επίσης γραμμένες στη ημερήσια διάταξη. Δηλαδή ουσιαστικός χρόνος συζήτησης μιάς ημέρας πρός δόξα του διαλόγου "πές μου τη γνώμη σου να τη φέρω στα μέτρα μου" που ακολουθήθηκε για ένα χρόνο.

Χρ. Στεφάνου

3 Μεταβατικές Διατάξεις Την / Το Σαβ Αυγ 20, 2011 9:34 am

Nikolaos Grivas


Στέλνω συνημμένη παρατήρηση μου σχετικά τις Μεταβατικές Διατάξεις

4 Μεταβατικές Διατάξεις Την / Το Σαβ Αυγ 20, 2011 9:45 am

Nikolaos Grivas


ΝΙΚΟΣ ΓΡΙΒΑΣ 20/8/2011
Παρατηρήσεις επί των Μεταβατικών Διατάξεων (Άρθρα 77 και 78)
Συγκρίνοντας τις διατάξεις για τις παρακάτω δέκα (10) κατηγορίες προσωπικού (ΔΕΠ/ΕΠ):
1. Μόνιμοι Επίκουροι ΑΕΙ,
2. Επίκουροι ΑΕΙ με θητεία ή εκλογή χωρίς διορισμό,
3. Μόνιμοι Λέκτορες ΑΕΙ,
4. Λέκτορες ΑΕΙ με θητεία ή εκλογή χωρίς διορισμό,
5. Μόνιμοι Επίκουροι ΤΕΙ,
6. Επίκουροι ΤΕΙ με θητεία ή εκλογή χωρίς διορισμό,
7. Επίκουροι Καθηγητές ΤΕΙ με προσωποπαγή θέση (31/12/2016)
8. Μόνιμοι Καθηγητές Εφαρμογών με διδακτορικό, (διατήρηση μονιμότητας ως επίκουροι)
9. Μόνιμοι Καθηγητές Εφαρμογών χωρίς διδακτορικό, (31/12/2016) διατήρηση μονιμότητας ως επίκουροι)
10. Καθηγητές Εφαρμογών με θητεία ή εκλογή χωρίς διορισμό, (διατήρηση μονιμότητας ως επίκουροι)
Διαπιστώνω ότι μόνο στους Μόνιμους Λέκτορες δεν υπάρχει αναφορά α. περί δυνατότητας εξέλιξης στην βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή και β. περιγραφής αυτής. Σε όλες τις άλλες κατηγορίες υπάρχει και η αναφορά περί δυνατότητας εξέλιξης και η περιγραφή αυτής (μέχρι 2 φορές).
Μάλιστα στους Εφαρμογών ΤΕΙ χωρίς διδακτορικό, προβλέπεται δυνατότητα απόκτησης μέχρι 31-12-2016, 2 χρόνια άδεια (Σωστά πιθανά στο πνεύμα των Βοηθών κλπ του Ν. 1862) και αίτηση εξέλιξης για επίκουρος μέχρι 2 φορές.
Μάλιστα στην τελευταία εκδοχή του Νόμου (19/8/2011) προβλέπεται για τις κατηγορίες 8-10 Καθηγητές Εφαρμογών ΤΕΙ) διατήρηση μονιμότητας σε περίπτωση εκλογής τους ως Επίκουροι.
Επίσης υπάρχει και θετική ρύθμιση για τους ΙΔΑΧ με διδακτορικό

Για τους Μόνιμους Λέκτορες αφιερώνονται δυόμιση σειρές στο Άρθρο 77 παρ. 5 α) «Οι μόνιμοι λέκτορες που υπηρετούν κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου διατηρούν τις θέσεις τους μέχρι τη με οποιονδήποτε τρόπο αποχώρησή τους από την υπηρεσία, οπότε οι θέσεις αυτές καταργούνται.»
Αναφέρεται ότι απλώς διατηρούν τις θέσεις τους (πάλι καλά που δεν τους διώχνουν), ενώ το άρθρο αναφέρει ότι δυνατότητα εξέλιξης έχουν μόνο οι Λέκτορες με θητεία ή εκλογή χωρίς διορισμό(παράγραφος β).
Πρέπει κατ’ αναλογία , δημοκρατικά και ισότιμα να δίνεται και στους Μόνιμους Λέκτορες ότι και στις υπόλοιπες εννέα κατηγορίες - και πιο συγκεκριμένα η δυνατότητα (έως δύο φορές) εξέλιξης τους (όπως αναφέρεται στο Άρθρο 77.4α για τους Μόνιμους Επίκουρους) και η διατήρηση της μονιμότητας ως επίκουροι (όπως αναφέρεται στο Άρθρο 78.6 για όλες τις υποκατηγορίες των Καθηγητές Εφαρμογών).
Προτείνω και εγώ την κατάθεση τροπολογίας του Χρήστου Στεφάνου στις 13 /8/2011 για τους Μόνιμους Λέκτορες – με την μόνη διαφορά η έως δύο φορές δυνατότητα εξέλιξης τους.
(Προ)σκαλώ λοιπόν τους υπευθύνους Τομέα Παιδείας και ΑΡΜΕ (αναφέρω και τους 2 φορείς για λόγους οικονομίας) να κατατεθεί- υποστηριχτεί ανάλογη τροπολογία. Τολμώ δε να παρατηρήσω ότι το Νομοσχέδιο έχει πλήθος ευεργετικών διατάξεων για τους Καθηγητές Εφαρμογών ΤΕΙ σε αντίθεση με τους Λέκτορες ΑΕΙ. Κάτι που σημαίνει ότι η ΟΣΕΠ-ΤΕΙ πιθανά είναι μάλλον πιο αποτελεσματική
Γενικά δε για το κατατεθέν Νομοσχέδιο (εάν είναι τελικά αυτό) – φαίνεται καταρχάς ότι το Υπουργείο υιοθετεί κάποιες από τις Προτάσεις ΔΗΜΑΡ και ΠΟΣΔΕΠ αλλά και άλλων φορέων. Νομίζω ότι μάλλον χρειάζεται μια καλύτερη μελέτη του και τοποθέτηση από υπεύθυνα κομματικά (και συνδικαλιστικά) όργανα – κάτι που για μένα δεν είναι εύκολο από εξωτερικό σε διακοπές αυτή την στιγμή.

5 ΝΕΑ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ Την / Το Σαβ Αυγ 20, 2011 11:02 am

CHRISTOS STEFANOY

avatar
Νομίζω ότι ο Τομέας Παιδείας & Έρευνας θα πρέπει να ενημερωθεί σχετικά με τις τροπολογίες που έχουν κατατεθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜ.ΑΡ. μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής 19/08 μια και μετατέθηκε η έναρξη συζήτησης στην ολομέλεια.

Χρ. Στεφάνου

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Powered by: Forumotion | phpBB

   Άμεση συζήτηση  
Forumgreek.com | © PunBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Δημιουργήστε ένα δωρεάν μπλογκ