Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1 Ερωτήσεις Βουλευτών - Απαντήσεις, ΝΠΔΔ Την / Το Δευ Σεπ 19, 2011 11:15 pm

Athanassios Machias


Στα Ερευνητικά Κέντρα, έχουν ήδη κοινοποιηθεί έγγραφα σύμφωνα με τα οποία τα ΝΠΔΔ θα μετατραπούν σε ΝΠΙΔ και στα ΝΠΙΔ έγγραφα για εργασιακή εφεδρεία, ταυτίζοντάς τα με τις ΔΕΚΟ. Ταυτόχρονα μια τακτική απαξίωσης που είδαμε ήδη να ξετυλίγεται και σε σχέση με τα Παν/μια, φαίνεται ότι θα επαναληφθεί. Μόνο που η θέση μας ως ερευνητές είναι σαφώς δυσκολότερη. Η πρόσβασή μας στον τύπο είναι σαφώς δυσκολότερη από ότι των Παν/κων, και το έργο μας άγνωστο και συνήθως απαξιούμενο από τους δημοσιογράφους και την κοινωνία.

Θα πρότεινα να οργανώσουμε μια τακτική απάντησης - ενημέρωσης, στα άρθρα του τύπου, από όσο το δυνατόν περισσότερους, όσο βέβαια μπορούμε και προλαβαίνουμε. Έχοντας αυτό στο μυαλό μου σκέφτηκα να οργανώσουμε μια συγκέντρωση επιχειρημάτων και τρόπους εκφοράς και επικοινωνίας τους … δια πάσα χρήση, αλλά κυρίως για μια εξωστρεφή διαδικασία.

Για τον σκοπό αυτό προσπάθησα να συγκεντρώσω στο επισυναπτόμενο κείμενο, μια σειρά από επιχειρήματα γύρω από τις 22 ερωτήσεις που είχαν γίνει στην Επιτροπή της Βουλής για την έρευνα. Για τον σκοπό αυτό έχω χρησιμοποιήσει τα κείμενα και τα στοιχεία του Δημήτρη του Λουκά, τα στοιχεία και τις παρουσιάσεις των συναδέλφων μας στην Επιτροπή της Βουλής, τις απαντήσεις τους στις ερωτήσεις, όσα παραδείγματα και καταστάσεις γνωρίζω από το χώρο μου, καθώς τις απόψεις μου… που φαντάζομαι ότι δεν είναι πάντα οι κατάλληλες για δημόσια χρήση.

Με στόχο την επικοινωνία, οι απαντήσεις προφανώς είναι σχηματικές και ίσως σε ορισμένες περιπτώσεις να φαίνεται ότι «λαϊκίζουν», … όμως νομίζω ότι μια επικοινωνία για να είναι αποτελεσματική πρέπει να έχει τέτοια στοιχεία. Ένα βασικό μειονέκτημα είναι ότι η γνώση μου για πολλούς άλλους χώρους έρευνα είναι από περιορισμένη έως ανύπαρκτη, καθώς επίσης σε διαφορετικούς ανθρώπους και χώρους «λειτουργούν» διαφορετικού τύπου επιχειρήματα (που μπορεί να είναι και αντίθετα και αλληλοαναιρούμενα).

Έχει επίσης συμπεριληφθεί η επιχειρηματολογία υπέρ του νομικού καθεστώτος ΝΠΔΔ στα Ερευνητικά Κέντρα.

Ελπίζω σιγά – σιγά (ή γρήγορα – γρήγορα) και με τις διαφορετικές απόψεις να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κενά.

Θανάσης Μαχιάς
Αρχεία
Erwtiseis Apantiseis Vouleftwn -NPDD.doc
Δεν έχετε το δικαίωμα να κατεβάσετε τα attachments.
(87 Kb) Κατεβάστηκε 13 φορές
http://www.hcmr.gr

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Powered by: Forumotion | phpBB

   Άμεση συζήτηση  
Forumgreek.com | © PunBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Αποκτήστε ένα δωρεάν μπλογκ