Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1 Ενιαίος Χώρος Την / Το Τρι Ιουν 26, 2012 12:03 am

Athanassios Machias


Αισθάνομαι ότι το θέμα του Ενιαίου Χώρου Εκπαίδευσης - Έρευνας, είναι Σισύφειο.
Ενώ αποτελεί διαχρονική καινοτόμο μεταρρυθμιστική επιλογή και κατεύθυνση της Ανανεωτικής Αριστεράς, που ξεκίνησε ήδη από τις αρχές της Δεκαετίας του ’80 («Άσπρος Θούριος») και επικαιροποιήθηκε με την συμβολή του Λ. Παπαγιαννακη στις θέσεις της ΑΡΣΗ, δεν φαίνεται να αποτελεί «κατάκτηση» της Ανανεωτικής Αριστεράς.
Χρειάζεται να επιβεβαιώνεται καθημερινά, όπως προκύπτει και από την «συμπεριφορά» μας στην πρόσφατη μεταφορά της έρευνας στο Υπ. Ανάπτυξης.
Είναι τόσο κοινή και διαχρονική αυτή η επεξεργασία μας, που συχνά τείνει να παίρνει τον χαρακτήρα αυταξίας, και να μας είναι δύσκολο να επιχειρηματολογήσουμε για πράγματα που θεωρούμε ως «αυτονόητα». Αυτό είναι το λάθος, που μας οδηγεί συχνά σε μια «ξύλινη» γλώσσα, όπου τα πραγματιστικά επιχειρήματα απουσιάζουν, αντικαθίστανται με ιδεολογικά και ιδεολογήματα και τελικά εκπίπτουν.
Είναι πάντως πραγματικά απογοητευτικό να διαπιστώνουμε ότι στην πρώτη μας κυβερνητική εμπειρία, απουσιάζουν τα άμεσα ανακλαστικά και αδυνατούμε να υπερασπιστούμε (όλοι και εν σώματι) μια τόσο βασική μας στρατηγική επιλογή.

Στο attached file προσπαθώ να ανακαλέσω, συγκεντρώσω και τεκμηριώσω με πραγματιστικά επιχειρήματα την αναγκαιότητα του Ενιαίου Χώρου και την συνεπακόλουθη επιλογή του ως στρατηγική επιλογή της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Νομίζω ότι ως τομέας θα πρέπει να πάρουμε άμεσα απόφαση για την μεταφορά της ΓΓΕΤ στο Υπουργείο Ανάπτυξης ... Προτείνω το παρακάτω κείμενο

"Η θέση του δημόσιου ερευνητικού συστήματος της χώρας μας βρίσκεται στο ίδιο υπουργείο το οποίο εποπτεύει και το τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Η συζήτηση για τη διασύνδεση παιδείας και έρευνας με την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αφορά το σύνολο του εκπαιδευτικού και ερευνητικού συστήματος της χώρας. Πρόκειται για συζήτηση η οποία έχει ήδη αρχίσει και οφείλουμε να τη συνεχίσουμε με συγκροτημένο τρόπο και όχι με την αιφνίδια , νύκτωρ, υφαρπαγή της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας από το
Υπουργείο Παιδείας.

Η ΔΗΜΑΡ ζητά την άμεση επαναφορά της ΓΓΕΤ και των εποπτευομένων από αυτή ερευνητικών κέντρων στο Υπουργείο Παιδείας."


Θανάσης Μαχιάς
Αρχεία
Eniaios Xwros.doc
Δεν έχετε το δικαίωμα να κατεβάσετε τα attachments.
(66 Kb) Κατεβάστηκε 5 φορές
DT POSDEP, OSEP-TEI, EEE.pdf
Δεν έχετε το δικαίωμα να κατεβάσετε τα attachments.
(185 Kb) Κατεβάστηκε 0 φορές
http://www.hcmr.gr

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Powered by: Forumotion | phpBB

   Άμεση συζήτηση  
Forumgreek.com | Επιστήμες | Education, Teaching | © PunBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Δημιουργήστε το δικό σας μπλογκ