Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

CHRISTOS STEFANOY

avatar
Διαβάζω στα πρακτικά της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων 04/08/2011:

"ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων): Νομίζω ότι είναι ουσιαστικό να δούμε λίγο το θέμα του χρόνου και του τρόπου λειτουργίας. Ο λόγος που δεν έχω φέρει σήμερα κείμενο είναι ότι μέχρι το βράδυ αργά παίρναμε προτάσεις και ουσιαστικές προτάσεις. Υπάρχουν μια σειρά από άρθρα όπου οι αλλαγές είναι πολύ εύκολες, τις ανέφερα λίγο – πολύ. Σχεδόν σε 40 άρθρα είχαν γίνει παρατηρήσεις, οι περισσότερες από αυτές ήταν ουσιαστικές και ενσωματώθηκαν. Υπάρχουν δύο – τρεις μεγάλες ενότητες στις οποίες η επεξεργασία ή η ενσωμάτωση σημαίνει συνολικές αλλαγές. Δεν είναι τόσο απλό γιατί επαναλαμβάνω ότι η φιλοσοφία δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν μπορεί να φέρνουμε ένα νομοσχέδιο και να βγει κάτι άλλο. Είναι απόλυτα σωστό να υπάρξουν συνθέσεις και να υπάρχει μια ενοποίηση αλλά στη λογική ότι διατηρείται μια φιλοσοφία.
Αυτό που θα κάνω εάν βοηθάει και όλους τους συναδέλφους είναι να προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε με τους εισηγητές και να στείλουμε στους εισηγητές και σε όλους τους συναδέλφους, το νομοσχέδιο στις 18 Αυγούστου. Να το στείλω στις 18 Αυγούστου, με κάποιες επιφυλάξεις βέβαια για τελικές αλλαγές μέχρι τις 22 Αυγούστου, αλλά να έχει όλοι στα χέρια σας τα βασικά στις 18 Αυγούστου."

Επομένως δεν υπάρχει νομοσχέδιο και αντικείμενο ψηφοφορίας. Ελπίζω το Υπουργείο να μη μας εκπλήξει στις 22/08/2011 με τις αλλαγές ή τις μεταβατικές διατάξεις για τον "Καλλικράτη" στα ΑΕΙ. Εντύπωση μου έκανε και η "όψιμη" απόφαση της Γ.Σ. του Νομικού τμήματος του ΕΚΠΑ. Υποψιάζομαι ότι προδιαγράφει τις αλλαγές του νομοσχεδίου.

Χρ. Στεφάνου
ΓΠΑ

Αρχεία
Apofasi_Genikis__Synelefsis.pdf
Δεν έχετε το δικαίωμα να κατεβάσετε τα attachments.
(64 Kb) Κατεβάστηκε 12 φορές

Maria Repoussi

avatar
Τα ζητήματα που θέτει ο Χρήστος Στεφάνου είναι εύλογα. Φθάσαμε στο σημείο ένα χρόνο μετά την πρώτη δημοσιοποίηση να μην έχουμε το τελικό σχέδιο. Ο τομέας ωστόσο μπορεί να τοποθετηθεί πρώτον διότι το έχουν ζητήσει διάφορα μέλη του τομέα και δεύτερον γιατί αφορά μια γενική τοποθέτηση στο πνεύμα και όχι στο γράμμα του νόμου.
http://users.auth.gr/~marrep/

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Powered by: Forumotion | phpBB

   Άμεση συζήτηση  
Forumgreek.com | © PunBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Αποκτήστε ένα μπλογκ